Spør Dr. torkil & pulslegene

Velkommen til bloggen Spør Dr. Torkil og pulslegene. Her vil du finne svar på mye om pulsvariasjon, pulsmålere og hvordan det autonome nervesystemet fungerer. Møt dem her, fra venstre:

 

TORKIL FÆRØ
er lege og forfatter av flere bøker, blant annet bestselgeren Pulskuren, som ble kåret til Lesernes favorittbok i 2023. Han er opptatt av at vi kan ta bedre kontroll over vår egen helse gjennom en bærekraftig livsstil og bruk av teknologiske verktøy.

Instagram: dr.torkil

Nettsted: Pulskuren.no

 

GUNHILD THERESE MELLEBY
er lege og psykiater. Hun er spesielt interessert i antiinflammatorisk livsstil, som ikke bare forebygger og reverserer sykdom, men også gir økt livskvalitet og energi her og nå.

Instagram: drgunhild

Nettsted: Dr. Gunhild

 

RAGNHILD SKARI IUELL
er lege, yogainstruktør og mindfulnessekspert med særskilt kunnskap om helhetlig helse, hormoner, stressmestring og periodisk livsstil som helsefremmende tiltak.

Instagram: mindfulnesslegen

Nettsted: Balderklinikken

 

KRISTIN BOTHNER KANSTAD
er allmennlege, psykiater og yogainstruktør. Hun har en særlig interesse for hvordan kropp og sinn henger sammen, og hva du selv kan gjøre for å regulere og mestre egen stressfysiologi.

Instagram: doktorkristin

Nettsted: Stasjonen helse

 

Dersom du har et spørsmål som du ikke finner svar på i bloggen, kan du sende det inn via skjemaet nederst på siden.

Innlegg

Vil prøve kontinuerlig blodsukkermåling

Hei, har forstått at du har prøvd ut cgm (kontinuerlig glukosemåler). Hvor kan jeg få tilgang på dette? Har prøvd å søke litt rundt, men finner ikke ut av det. Har ikke diabetes. Svar: Ja, jeg har i perioder hatt stor interesse av å bruke kontinuerlig blodsukkermåler for å finne ut hvordan blodsukkeret varierer med ulike matvarer. Jeg har diabetes

Les mere »

Soving på dagen

Spørsmål: Hva tenker du om å sove en halvtime på dagen? Jeg står opp tidlig- 0600- for å trene før jobb, men så pleier jeg å sove en halvtime før jeg henter i bhg og starter ettermiddagen. Hva tenker du om det? Svar: Jeg tenker at det fungerer om du tilsammen lader bra nok og også føler at du har

Les mere »

Opptak av boklanseringen

Spørsmål: 1. Er det mulig å se foredraget i opptak? Skulle gjerne delt og inspirert flere til å lese boken. https://www.youtube.com/live/jI5vVbURFRE?feature=share 2. Ref din kommentar på foredraget om ulik tåleevne av alkohol. En som våknet med BB på 100 og en annen nye lavere etter å ha drukket alkohol dagen før. Vil det si at den som våknet med BB

Les mere »

Livredd og superstressa

Hei. Jeg forsøker meg i denne gruppa, men må se hvordan jeg håndterer det, og om den trigger, eller hjelper på greiene mine.

Les mere »

Oura-ring

Spørsmål: Jeg vil starte arbeidet med pulskuren og vurderer å kjøpe en Oura-ring. Da både den og pulsklokke er dyre investeringer lurer jeg på om det holder med å starte med kun ringen. Ser på nettet at det stadig kommer tileggsfunksjoner i 3. gerneasjons utgaven av denne.På forhånd takk! Svar: Hei, jeg ville nok heller startet med en Garminklokke. Ouraringen

Les mere »

Greit å vite

Lurer du på noe om pulsvariasjon, pulsmålere eller hvordan det autonome nervesystemet fungerer? Som medlem av Pulskuren har du muligheten til å sende inn spørsmål. Her på bloggen tar pulslegene Dr. Torkil, Dr. Ragnhild, Dr. Gunhild og Dr. Kristin imot spørsmålene du har om pulsmåling, livsstil og helse. 

 

Kanskje er ditt spørsmål stilt før? Sjekk OFTE STILTE SPØRSMÅL.

For eksempel er det mange som spør om hvilken pulsklokke de bør kjøpe. Pulskuren.no er ikke tilknyttet noen merker, og vi har bestemt oss for ikke å gi spesifikke kjøperåd. Det finnes imidlertid grupper her inne, hvor du kan lese om andres erfaringer og dele dine egne.

 

Spørsmål med en skjermdump av dagskurve eller annet konkret resultat som vi kan diskutere vil prioriteres. Oppgi kjønn og alder, samt omstendighetene rundt målingene/temaet, og annet relevant i tilknytning til spørsmålet ditt. Slik får du et mer presist svar.

 

Du forblir anonym på bloggen, ingen navn publiseres. Kun spørsmålet/temaet, kjønn og alder offentliggjøres. Henvendelsene som har mest relevans for flest mulig prioriteres. Bruk kontaktskjemaet under. 

 

Takk for at du stiller spørsmål og bidrar til økt kunnskap om forebyggende helse! Sammen blir vi bedre.

Interessante spørsmål strømmer inn på løpende bånd, og det er umulig å rekke å svare på mer enn et lite utvalg av dem. Vi oppfordrer deg til å legge spørsmålet inn i Pulskuren hovedarena også, eller en annen aktuell gruppe. Om spørsmålet ditt er personlig kan du evt. omformulere det slik at du får svaret du vil ha uten å røpe sensitiv informasjon. Dette gjelder særlig om det haster å få svar.

 

NB! Lurer du på hvorfor du ikke har fått svar? Dette kan være årsaken:

– Samme spørsmål eller et lignende spørsmål har blitt besvart før. Kikk gjennom bloggen.

– Vi har dessverre ikke et godt svar på spørsmålet ditt.

– Spørsmålet er såpass smalt at det ikke er relevant for mange.

 
Om du har spørsmål om medlemskap eller har andre tekniske problemer på pulskuren.no, gå til vår hjelpeside. Skjemaet under er kun ment for spørsmål som er relevant for denne bloggen. 

Om du vil sende inn spørsmål til Pulslegene så må du være logget inn som medlem. Ikke medlem enda? Trykk her for å bli medlem.

Send inn ditt spørsmål her