Om teamet

Bak pulskuren.no står et entusiastisk trekløver bestående av Torkil Færø, Tone Elin Solholm og Arild Bekkelund.
Med høyst ulike ferdigheter utgjør vi et solid lag. Bli kjent med oss her. Du kan også følge Dr. Torkil på Facebook og Instagram.

Torkil Færø

Torkil har skrevet boken Pulskuren og er drivkraften bak det sosiale nettstedet pulskuren.no.
Han er allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf og globetrotter.

 

Som legestudent var han den første som dro ut for norske Leger Uten Grenser da han i 1996 jobbet i krigsherjede Angola. Gjennom 25 år som frilanslege har han jobbet i kommuner over hele landet, hatt titusener av konsultasjoner og fått et unikt bilde av sykdommene som plager oss. Han har erfart at årsaken oftest finnes i en livsstil som stresser kroppen vår. Dét ville han gjøre noe med.

 

Torkil er opptatt av hvordan vi kan få mest mulig ut av livet. I boken Pulskuren forteller han trinn for trinn hvordan vi kan bruke pulsklokken eller smarttelefonen til å bli bedre kjent med vår egen kropp og få bedre kontroll på stressbalansen og det autonome nervesystemet.

 

Torkil har selv fått et nytt liv ved å foreta flere smarte livsstilsendringer. Hans håp er at alle som ønsker bedre helse og mer energi til å leve livet fullt ut, får nytte av tiltakene han selv har så stor glede av. Han har dessuten et stort ønske for helsevesenet: At det i mye større grad jobber forebyggende og gir hjelp til selvhjelp enn tilfellet er i dag.

 

Torkil Færø er også en prisbelønt fotograf som har utgitt fotokunstbøker, hatt utstillinger og holdt fotoworkshoper i mange land. Han er en entusiastisk langvandrer, og har laget NRK-filmene om pilegrimsvandring til Nidaros og Santiago de Compostela. I sin forrige bok, KAMERAKUREN, kombinerte han lege- og fotokunnskapen til en unik bok om terapeutisk fotografi, der livsmestring kobles sammen med det å ta gode bilder. Færø har reist med ryggsekk, sykkel, motorsykkel, kajakk, båt og bil i over 80 land og snakker åtte språk. Torkil er gift med Tone, som også er en del av teamet i Pulskuren.

 

Foto: CF Wesenberg / kolonihaven.no

Tone Solholm

Tone er nettstedets designer og innholdsprodusent. Hun står bak den visuelle identiteten og er opptatt av at du skal føle deg som hjemme her på pulskuren.no. Tone er utdannet grafisk designer og har flere tiårs erfaring fra private og offentlige, små og store kunder. 

 

Om Pulskurens logo sier hun at «brukerne av pulskuren.no skal møtes med et hjertelig smil, som også hentyder til restitusjon. Vi bygger opp om økt livsglede og sunn utvikling, både fysisk og psykisk. Pulskuren.no er et sosialt og lærerikt nettsted for alle oss hverdagsmennesker som vil lære å balansere stressnivået vårt, slik at vi lever bedre.»

 

Tone er student ved Senter for Livshjelp hos lege Audun Myskja, hvor hun tar utdanningen Enhetsterapi Mestringsmedisin. I den forbindelse har hun også fullført fordypning innen bruk av lyd, stemme og syngebolle i terapeutisk sammenheng.

 

I tillegg er Tone kunstfotograf. Hun er innkjøpt til offentlig utsmykning og har holdt en rekke fotografiske workshops i inn- og utland. Hun har gitt ut flere bøker med sitt kunstfotografi, samt lærebøker innen foto.

 

Gjennom tjenesten Prosjekthjelp jobber hun med å hjelpe andre kunstnere med å realisere sine prosjekter. 

 

Foto: CF Wesenberg / kolonihaven.no

Arild Bekkelund

G´day, mate! Arild er Pulskurens tekniske sjef, utvikler og supportgeneral. Han har en lang og allsidig karriere innen markedsføring, prosjektledelse, webdesign og utvikling.

 

Vi skulle gjerne tatt en titt inn i Arilds hode og fått rede på hvordan det er mulig å være så teknisk anlagt som han. Arild er proff, praktisk og alltid serviceinnstilt. Han setter sin ære i å løse uforutsette utfordringer, som tilsynelatende aldri slutter å oppstå. Good on ya! 

 

Skulle du oppleve problemer på nettstedet og ikke finner svar på dem under HJELP & SUPPORT i menyen til venstre, vil Arild ofte være den som kan hjelpe deg. Bare fyll ut kontaktskjemaet der og send inn, så finner vi ut av det. No worries!

 

Arild bor og arbeider i Australia, og er dermed absurd langt borte til å være vår aller nærmeste medarbeider. Når han ikke knuges til stolen av sin klappekrevende katt på 9,5 kg, utvider Arild, til vår store glede, stadig sitt tekniske talent – og fyller fritiden sin med golf og musikk, samt en og annen barbie (aussieslang for barbeque). 

 

Du kan følge Arild på hans ferd mot et friskere liv i serien Arilds helsereise, som du finner under HELSEREISER i menyen. Se, lær og bli inspirert til å sette i gang din egen. Cheers!

Send inn ditt spørsmål her