Vil prøve kontinuerlig blodsukkermåling

Hei, har forstått at du har prøvd ut cgm (kontinuerlig glukosemåler). Hvor kan jeg få tilgang på dette? Har prøvd å søke litt rundt, men finner ikke ut av det. Har ikke diabetes.

Svar: Ja, jeg har i perioder hatt stor interesse av å bruke kontinuerlig blodsukkermåler for å finne ut hvordan blodsukkeret varierer med ulike matvarer. Jeg har diabetes i nær familie, så dermed er risikoen stor for å utvikle dette. Og i tillegg viser tall fra USA at kun 10% av befolkningen har ideell blodsukkerregulering. Jeg kan anbefale boken Glukoserevolusjonen av Jessie Inchauspé (som står bak instaprofilen Glucosegoddess) som er lettlest og praktisk. Budskapet er at en bør unngå eller ihvertfall flate ut blodsukkerstigningen. Jeg har sett at rådene hennes stemmer med mine erfaringer. Her er tre av favorittipsene:

1) Start måltid med salat/grønnsaker. Dette lager et “nettverk” (mesh) som forsinker blodsukkerstigningen og flater ut kurven.

2) Om det er praktisk i forhold til maten på tallerkenen: Start med grønnsaker, så protein og fett og til slutt karbohydratene.

3) Selvfølgelig unngå sukker, spesielt fordi det inneholder glukose og fruktose, og fruktose er enda verre mtp fettlever. Det er også et problem at fruktose ikke måles av glukosemålere. Så en blodsukker stigning av sukker er dermed enda verre enn en tilsvarende stigning av glukose fra feks frukt/grønnsaker.

Når det gjelder måler så bruker jeg Freestyle libre 2.

https://www.freestylelibre.no/products.html

Da hører det til en librelink app. Imidlertid synes jeg appen Veri er bedre på å fortolke og visualisere funnene. Den kan du finne her:

https://www.veri.co/on-boarding?_branch_match_id=1151512187642855765&utm_medium=marketing&_branch_re…

Lykke til med målinger og del gjerne. Opprett gjerne en gruppe for blodsukkermålinger!

Kommentarer