Rask reduksjon i body battery – konsekvens av sykdom eller hormonell ubalanse?

Spørsmål: Hei.
Kvinne 32 år.
Rask reduksjon i body battery – konsekvens av sykdom eller hormonell ubalanse?
Har et spørsmål angående min pulskurve. Jeg har brukt en garmin forerunner 955 i litt over 2 uker. Hatt en annen klokke før det, og er vant til å følge body battery. Har nettopp vært gjennom en skikkelig influensa med feber og voldsom hoste i flere dager. Gjennom sykdom opplevde jeg en kurve med mer stress enn vanlig, men det regner jeg som normalt grunnet sykdom. Mitt spørsmål gjelder de to siste dagene hvor stressnivået har satt nye rekorder for meg. Body battery tappes ekstremt fort fra morgen av, selv om jeg føler at sykdommen er blitt mye bedre. Er dette normalt i etterkant av en sykdom? Eller er det mer sannsynlig at dette er tegn på at menstruasjonen nærmer seg? Har vært uten menstruasjon i 2 år grunnet hormonspiral. Har tidligere slitt med hormonell ubalanse grunnet menstruasjon. Så du nevnte helt kort om dette i slutten av boka. Har flere bilder av body battery, men kunne ikke laste opp flere.

Svar: Jeg vil tro at dette er et uttrykk for at du ikke er helt restituert og dermed tappes kreftene fort selv om du har ladet bra på natten. Og det er dette jeg nevner i boken om at vi kan bruke bodybattery som en indikasjon på hvor mye du kan jobbe i etterkant av en sykdomsperiode.

Med hjertelig hilsen Dr Torkil

Kommentarer