Loading Events

« All Events

Pulskuren Workshop: Mindre stress med mindfulness

14. mai / 18:00 20:30

Tilbake til arrangementer

Stress er en av de største helsetruslene i dagens samfunn. Stor totalbelastning gir mange helseplager, og Dr. Ragnhild ser dem daglig på sitt legekontor. Mye av den typen stress vi utsettes for i dagens samfunn er vi fra naturens side ikke laget for, og de fleste av oss har god bruk for enkle, og ikke minst helt gratis, metoder for å håndtere stress på en sunn og effektiv måte. Noen av sykdommene som kan være knyttet til langvarig stress inkluderer:

 • Hjerte- og karsykdommer: Risikoen for hjerte- og karsykdommer som hjerteinfarkt, hjerneslag og høyt blodtrykk øker.
 • Immunsvikt: Immunforsvaret svekkes, noe som gjør at kroppen blir mer sårbar for infeksjoner og sykdommer.
 • Fordøyelsesproblemer: Magesår, irritabel tarm syndrom (IBS) og gastroøsofageal refluks (GERD) kan forverres.
 • Økt infeksjonsrisiko: Man kan få hyppigere infeksjoner, siden immunsystemet ikke fungerer best mulig under stress.
 • Angst og depresjon: Risikoen for angstlidelser og depresjon øker.
 • Søvnproblemer: Når søvnmønstre forstyrres og fører til søvnløshet, vil det påvirke både den fysiske og den mentale helsen.
 • Vektøkning: En del opplever økt appetitt og ditto vekt som følge av trøstespising under stress.
 • Hormonelle endringer: Ubalanser i hormonene som følge av stress kan påvirke reproduksjonssystemet, skjoldbruskkjertelen og andre kroppslige funksjoner.
 • Muskel- og skjelettplager: Spenninger og smerter i muskler og ledd, økt risiko for muskel- og skjelettplager som muskelspenninger, ryggsmerter og hodepine.
 • Hukommelses- og konsentrasjonsproblemer: Kognitive funksjoner som hukommelse og konsentrasjon påvirkes, noe som kan føre til problemer med læring og utførelse av oppgaver.


Så hva skal vi gjøre?

Det er viktig å håndtere og redusere stressnivået for å forebygge disse helseproblemene. Det er derfor kjempelurt å lære deg noen verktøy som gjør at du blir bedre til å roe ned kroppen, tankene og sover bedre. Mindfulness, eller oppmerksomt nærvær, er et av de aller beste verktøyene vi har for å håndtere stress. Når du bruker disse metodene over tid, vil du oppleve at du gjenvinner en ro og klarhet i tankene.

I workshopen vil Dr. Ragnhild lære deg noen enkle verktøy som du straks kan ta i bruk. Hun vil lede deg gjennom flere mindfulnessøvelser, slik at du får erfare i praksis hva dette innebærer. Vi kan ikke alltid velge bort stress. Noen situasjoner er vi nødt til å stå i, enten vi vil eller ei. Kanskje spesielt da er det oppløftende at det er helt enkle øvelser som hjelper oss å finne en ro som gjør at vi likevel kan fungere.

Om Dr Ragnhild

Ragnhild Skari Iuell er lege, yogainstruktør og mindfulnessekspert med særskilt kunnskap om helhetlig helse, hormoner, stressmestring og periodisk livsstil som helsefremmende tiltak. Hun holder seg oppdatert på forskningsfronten og har stor glede av å formidle praktiske verktøy til andre.

Dr. Ragnhild skriver for tiden bok. Den gleder vi oss veldig til! Til daglig jobber hun på Balderklinikken i Oslo. På Instagram finner du Ragnhild Skari Iuell som mindfulnesslegen.

Praktisk gjennomføring

Workshopen starter med et foredrag hvor Dr. Ragnhild forteller litt om hva stress gjør med helsen vår – og hva vi har å hente på å praktisere mindfulness. Etter dette går vi videre til å praktisere.

Ha gjerne klar

 • en yoga matte
 • et teppe
 • en pute

Sammen skal vi finne roen.

Velkommen til nyttig og praktisk workshop om mindfulness.
NB: Av hensyn til personvernregler blir det ikke gjort opptak av workshopen.

Sted: Zoom. Du får tilsendt link på epost ved påmelding.
Har du ikke fått tilsendt epost med lenke til workshopen etter at du har betalt, så sjekk i folderen for spam og uønsket epost.
Påmeldingen stenges 30 minutter før workshopen starter.

NB! Du må være logget inn for å kunne kjøpe medlemsbilletter

Vil du bli medlem i Pulskuren.no?
Trykk her

kr700,00

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billett Aktiv Medlem: Pulskuren Workshop: Mindre stress med mindfulness
Denne billetten er for medlemmer.
kr 500,00
Ubegrenset
Billett ikke Medlem: Pulskuren Workshop: Mindre stress med mindfulness
For deg som ikke er medlem på pulskuren.no
kr 700,00
Ubegrenset