Polariserte resultater fra klokken

Spørsmål: Jeg har brukt klokken en stund nå, med svært polariserte resultater: Mellom 90–100 i søvnscore de aller fleste netter. Men på dagtid ligger jeg over 75 i stress nesten kontinuerlig. Noen ganger lavere, men aldri på blått. Og da mener jeg virkelig aldri. Spørsmålet mitt er om dette da går «opp i opp», eller om stressnivået er helseskadelig over tid til tross for veldig god søvnrestitusjon. Blir kjempetakknemlig for svar!

Svar: Hei kjære deg! Så bra at du sover så godt. Det å sove godt er noe av det viktigste for restitusjon og motstandsdyktighet. Jeg blir jo litt nysgjerrig på hva du gjør på dagtid siden stress scoren din er så høy. Sett fra er helseperspektiv vil det være spennende å se om du kan trene på å hjelpe kroppen din over i en lavere stress score gjennom dagen. 

For eksempel ved å ta korte mikropauser flere ganger daglig. I pausene kan du unne deg å strekke godt på deg og puste dypt inn og ut flere ganger. 

Lurer også på om du kjenner stresset i kroppen gjennom dagen? Det kan jo være at du er mye på autopilot og glemmer å kjenne etter. Hvis du ikke merker stresset, så anbefaler jeg å teste ut bodyscan- for å få kontakt med kroppen. Lydspor finner du på Spotify: «Mindfulness i øyeblikket», Ragnhild Skari Iuell.  

Masse lykke til! 
Hjertelig hilsen Dr. Ragnhild

Kommentarer