Bør jeg begrense inntaket av alkoholfritt øl?

Spørsmål: Hei! Jeg har omtrent sluttet med alkohol. Lurer på om alkoholfritt øl er greit å drikke? Eller bør det også begrenses, og i så fall hvorfor? Mener jeg har lest noe om det, men finner det ikke igjen. Jeg koser meg gjerne med alkoholfritt øl flere ganger for uken nå. Kanskje ikke så bra det heller?

Svar: Så bra! Jeg erfarer at stressmessig er det helt uproblematisk å drikke alkoholfritt øl. Det slår i hvert fall ikke ut på meg. Men det slår ut på blodsukkermåleren. Ikke så mye som brus, men nok til at jeg begrenser det litt, særlig om jeg drikker på tom mage. Da stiger blodsukkeret raskere enn når jeg tar det til et måltid. Så jeg tenker at det kan lønne seg å begrense dersom du har diabetes eller prediabetes, men du trenger ikke kutte det helt. Det aller beste er nok Farris. Selv veksler jeg mellom Farris, Munkholm og te når jeg har lyst på noe å drikke annet enn vann, proteinshakes og elektrolytter – som jeg også drikker flere dager i uken.

Hilsen Dr. Torkil

Kommentarer

  1. Hei Torkil!
    Jeg lurer litt på dette med proteinshakes, er dette noe vi egentlig trenger og ev hvorfor?
    Etter som jeg har forstått kan ikke protein lagres i kroppen, men blir omdannet til glukose dersom vi får i oss for mye.
    Har du mulighet til å oppklare dette?
    Mvh Jenny