Laster arrangementer

« Alle arrangementer

Pulskuren Workshop: PUST! En nøkkel til ditt autonome nervesystem

6. juni / 18:00 20:30

Workshop Dr Hege Svenningsen

Tilbake til arrangementer

Autonom betyr selvstyrende. Det autonome nervesystemet kontrollerer alt det i kroppen som skjer ubevisst, som ikke kontrolleres av vår vilje. Det har som hovedoppgave å opprettholde likevekt i kroppens viktigste funksjoner, som regulering av kroppstemperatur, blodkarenes diameter, hjertefrekvens, fordøyelse og pust. Av alle disse funksjonene som styres ubevisst, er det bare pusten vi også kan styre bevisst. Derfor er pusten en fantastisk nøkkel til din indre regulering. En nøkkel til ditt autonome nervesystem.

Grovt sett kan vi dele det autonome nervesystemet i to. Det sympatiske nervesystemet, ofte illustrert som «fight an flight», og det parasympatiske nervesystemet, illustrert som «rest and digest». Er ditt autonome nervesystem i balanse, vil du ha krefter når du trenger det, og lade når du kan. Nervesystemet vil til enhver tid støtte kroppens funksjoner for maks ytelse til lavest mulig energimessig kostnad.

INNHOLD

I denne workshopen vil du lære om:

– Hvordan det autonome nervesystemet fungerer.

– Du vil skjønne hvorfor du ved bevisst bruk av pust, selv kan ha innflytelse på ditt autonome nervesystem. Hvordan du ved hjelp av pusten kan roe deg, aktivere deg og finne fokus.

– Du vil lære om vagusnerven, og pusteøvelser som aktiverer vagusnerven.

– Du vil lære om hjerterate variasjon (HRV), og hvordan du kan bruke pusten for å bedre din HRV.

– Du vil lære om koherent pust, og hvordan denne øvelsen gir maks lading og bidrar til balansering av ditt nervesystem.

Alt du tenker og gjør influerer pusten, og hvordan du puster influerer alt du tenker og gjør. Ved å bli bevisst pustens innflytelse på dine handlinger og emosjoner, kan du skape mer ro og overskudd i hverdagen.

OM DR. HEGE

Hege Svenningsen er spesialist i allmennmedisin med sideutdanning som enhetsterapeut, pusteterapeut og yogalærer. Hun holder på med en pilotstudie, hvor hun ser på pusteterapi som verktøy for pasienter med medisinsk diffuse symptomer og plager(som hodepine, muskelsmerter, slitenhet, sure oppstøt og irritabel tarm). Hege holder kurs, foredrag og retreater.

FORM

Vi starter med et foredrag, etterfulgt av workshop hvor deltakerne deles opp i små grupper. De vil da få mulighet til å diskutere innholdet, og de mest aktuelle spørsmålene vil deretter bli tatt opp i plenum. Underveis i foredraget, tenk gjerne ut spørsmål som du kan ta med deg inn i gruppen til diskusjon.

Velkommen til å forstå ditt autonome nervesystem, og hvordan du bevisst kan bruke pusten i din hverdag.
NB: Av hensyn til personvernregler blir det ikke gjort opptak av workshopen.

Sted: Zoom. Du får tilsendt link på epost ved påmelding.
Har du ikke fått tilsendt epost med lenke til workshopen etter at du har betalt, så sjekk i folderen for uønsket epost. Om du ikke finner den der, ta kontakt med support.
Påmeldingen stenges 30 minutter før workshopen starter.

Kanskje lønner Ekstra Aktiv medlemskap seg for deg

Regner du med å delta på mer enn tre workshops i året? Da er Ekstra Aktiv medlemskapet for deg. Jo mer aktiv du er, jo mer vil du spare:

  • 50 % rabatt på workshops
  • Størst rabatt på webinarer (kommer)
  • Størst rabatt på mentorprogram

Her kan du kjøpe Ekstra Aktiv medlemskap.
Slik oppgraderer du ditt vanlig medlemskap til Ekstra Aktiv.

NB! Du må være logget inn for å kunne kjøpe medlemsbilletter

Det lønner seg å bli medlem om du vil delta på våre workshops. Finn ut mere her: Trykk her

kr700,00

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking “Get Tickets” will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billett Aktiv Medlem: Pust! En nøkkel til ditt autonome nervesystem
Denne billetten er for medlemmer.
kr 500,00
Ubegrenset
Billett Ikke Medlem: Pust! En nøkkel til ditt autonome nervesystem
Billett for deg som ikke er medlem av pulskuren.no
kr 700,00
Ubegrenset