Laster arrangementer

« Alle arrangementer

Virtuell arrangement Virtuell arrangement
Arrangement serie Arrangement serie: Pulskuren Mentorprogram: Stressmestring i praksis

Pulskuren Mentorprogram: Stressmestring i praksis

Stressmestring

Tilbake til arrangementer

Virtuell arrangement Virtuell arrangement

8. oktober / 18:00 20:00

Tusenvis har kontaktet han på instagram, facebook, mail, meldinger og telefon, alle med et ønske om hjelp til å lage seg en bedre helse, ved bruk av pulsklokke som hjelpemiddel. Det er derfor på høy tid, samt med stor glede, at vi nå ønsker hjertelig velkommen til Dr. Torkils mentorprogram! Nå har du muligheten til å lære av landets ledende ekspert hvordan du i praksis bruker pulsklokker og evt. andre pulsmålere for å forstå din egen fysiologi og leve mer stressbalansert. 

DATOER

Mentorprogrammet går over fem workshoper.

1. workshop: Onsdag 4. september, kl. 18-20

2. workshop: Torsdag 19. september, kl. 18-20

3. workshop: Tirsdag 8. oktober, kl. 18-20

4. workshop: Mandag 28. oktober, kl. 18-20

5. workshop: Tirsdag 19. november, kl. 18-20

INNHOLD

Her vil Dr. Torkil vise deg hvordan han selv bruker pulsmåling for å balansere stressnivået, og veilede deg i hvordan du kan gjøre det. Han vil vise deg helt konkret på klokka, og du får muligheten til å spørre direkte om akkurat det du lurer på, hvordan du, med din situasjon og dine utfordringer kan ha nytte av dette.

Dr. Torkil har en helhetlig tilnærming til et friskere liv som tar hensyn til hvordan de fleste av oss lever. Gjennom mentorprogrammet, som går fra 4. september til 19. november, vil du sammen med Dr. Torkil jobbe med hovedtemaene fra boken PULSKUREN – Stress riktig, sov bedre, yt mer og lev lenger. Teorien bygger på innholdet i boken, så det vil være en fordel å ha lest den på forhånd.

I mentorprogrammet lærer du å gjøre teori om til en praksis og livsstil som fører til et friskere liv.

FEM LIVE WORKSHOPS SOM TAS OPP

Underveis deltar du på fem live workshops på zoom, hvor vi tar for oss ett hovedtema per gang (se under). Det er lurt å lese det aktuelle kapittelet fra Pulskuren i forkant av hver workshop.

Hver workshop tas opp og gjøres tilgjengelig i gruppa. Om du skulle gå glipp av en workshop kan du slik likevel se den i etterkant. Opptakene vil være tilgjengelige i ett år etter at mentorprogrammet er avsluttet.

Ved å fokusere på étt og étt tema i et felleskap over tid, blir det langt mer overkommelig enn om du prøver å få til alt samtidig. Med Dr. Torkil som mentor blir du del av en trygg og faglig forankret gruppe, der vi sammen lærer og tar grep om egen helse. Det vil være inspirerende og lærerikt å se hvordan små endringer i hverdagens valg påvirker stressbalansen din.

Du vil erfare er at det som virker godt for deg, ikke nødvendigvis vil ha samme effekt på de andre deltakerne. Å bli bedre kjent med din egen fysiologi er det smarteste helsegrepet du kan gjøre. Ved å skifte fokuset fra helse generelt, over til din egen, personaliserte helseforebygging, tar du sjumilssteg på din egen helsereise. 

Etter en lang karriere på legekontorer rundt om i hele landet, er Dr. Torkil overbevist om at helsevesenet vårt ikke vil ha mulighet til å møte den tsunamien av sykdom som skyller over samfunnet vårt på en god nok måte. Å være oppdatert og bevisst på hva du selv kan gjøre for å holde deg frisk er den viktigste investeringen du kan gjøre.

EGEN GRUPPE

Du vil få tilgang til en egen, privat gruppe, hvor du kan stille spørsmål til Dr. Torkil, holde kontakten med de andre deltakerne og dele erfaringer underveis. Han vil svare der, slik at alle deltakerne får nytte av kunnskapsdelingen. Gruppen holdes åpen i ett år etter at mentorprogrammet er avsluttet. 

VIDEOFOREDRAG

Du vil få tilgang til et times langt videoforedrag som du kan se så mange ganger du vil i et helt år etter at programmet er avsluttet. Slik kan du repetere og lære mer i eget tempo.

HVORFOR PULSMÅLING

Vi kan sammenligne pulsmåling med en innvendig sans, som kan si mye om tilstander i oss som vi ellers ikke klarer å identifisere. Dette er fordi vi som art tidligere har hatt lite bruk for en slik innovervendt sans. Før vår moderne tid har trusler kommet utenfra. Nå er det hovedsaklig vårt indre stress som skaper sykdom. Dette stresset avsløres i hjerterytmen lenge før vi selv er istand til å merke det. Ved å bruke smartklokke som kan måle hvordan det står til med stressbalansen vår, får vi et godt grunnlag for å velge bedre for oss selv og forebygge sykdom.

Workshop 1: SØVN

Det er ingen tilfeldighet at vi starter med søvnen. De viktigste årsakene til sykdom og død i industriland har alle en kjent årsakssammenheng med søvnmangel. Et kobbel av både plagsomme og farlige bivirkninger av for lite søvn påvirker en alarmerende andel av befolkningen. I andre enden vil god og nok søvn beskytte deg og styrke immunforsvaret ditt mot en lang rekke tilstander og sykdommer, samt bedre mange av kroppens viktige funksjoner. Ikke minst, med et forbedret søvnmønster vil du ha mer krefter tilgjengelig – derfor starter vi her!

Workshop 2: STRESS

Vi verken kan eller skal slutte å stresse, men vi har mye helse å hente på å få bedre kontroll på stressbalansen. Du vil lære å justere mengde og intensitet, samt hvordan og hvorfor vi bør omfavne passe mye stress. Om vi klarer å håndtere ufrivillig motstand med et sunt tankemønster, kan det faktisk gi vekst, både følelsesmessig og fysiologisk. På den andre siden vil kronisk stress føre til en vedvarende med for høyt kortisol og kronisk betennelse i kroppen. Dette kan unngås i stor grad, og det vil kveldens workshop handle om.

Workshop 3: BEVEGELSE

Visste du at organet i kroppen som har mest nytte av trening er hjernen? Derfor er kondisjon god medisin mot depresjon. Vi er skapt for bevegelse. Her er det ikke snakk om de store prestasjonene, men daglig bevegelse som holder deg frisk mye lenger. For eksempel viser en norsk studie at eldre som trener jevnlig, vil trenge hjelp i hjemmet sitt 14 år senere enn eldre som ikke trener! Fysisk anstrengelse som får opp pulsen og stressnivået ditt, kalles hormetisk aktivitet. I riktig dose og intensitet gjør det deg sterkere og friskere. Denne workshopen lærer deg om dette og hvordan du får det til.

Workshop 4: AKTIV HVILE

Det fantes en tid da dagene inneholdt naturlige lommer der det ikke skjedde stort. I dagens samfunn har det blitt langt mellom disse. Vi må ikke bare ta foten av gasspedalen, vi må aktivt finne hviletilstanden. Hvorfor trenger vi det? Vel, kroppsbudsjettet vårt går ikke opp dersom vi aldri er av. Å ikke få restituert deg ordentlig sliter deg ut og kan gjøre deg syk. Denne fjerde workshopen i mentorprogrammet vil lære deg å regulere det parasympatiske nervesystemet. Du vil forstå hvordan helheten fungerer, og lære om hva du kan gjøre for å hjelpe deg selv til å faktisk hvile.

Workshop 5: KOSTHOLD

Behovet for nye byggesteiner tar aldri slutt. Hva vi spiser, hvor mye og når på døgnet – alt påvirker betennelsestilstanden i kroppen vår. Vi blir jo faktisk det vi spiser, siden kroppens bestanddeler hele tiden er i kontant utskiftning. Hva skjer i kroppen om du ikke spiser en dag? Eller når du velger naturlig mat istedenfor ultraprosessert? Fordøyelsen din henger tett sammen med immunforsvaret. Tilsetningsstoffene som skal hindre maten å bli bakteriebomber i butikkhyllene, skader også de nyttige bakteriene i tarmen. Mye sykdom og for tidlig død er forårsaket av maten vi spiser. Heldigvis kan vi ta gode valg og spise godt! Dette og mer vil være tema på kveldens workshop.

I tillegg til hovedtemaene vil Torkil ta opp andre faktorer som er viktige å vite om, som også spiller inn på helsen din. Dette er for eksempel alkohol, sykdom, syklus, overvekt og tobakk.

Om du liker å notere og holde oversikt, tipser vi om Pulskuren Helsedagbok. Den kan det være lurt å bruke underveis i mentorprogrammet. Den hjelper deg å lettere holde oversikt over de ulike faktorene som påvirker stressbalansen. Både Pulskuren og Pulskuren helsedagbok kan bestilles her: https://pulskuren.no/bokhandel/

OM TORKIL FÆRØ

Dr. Torkil har skrevet boken Pulskuren. Han er drivkraften bak pulskuren.no, et sosialt nettsted for forebyggende helse, med spesielt fokus på bruk av teknologiske hjelpemidler som verktøy for bedre innsikt i fysiologien vår. Ved å ta målbare grep, skjønner vi mer av vår fysiologi, og blir i langt større grad sjef over egen helse.

Torkil Færø er allmenn- og legevaktslege, dokumentarfilmskaper, forfatter, fotograf og globetrotter.

Som legestudent var han den første som dro ut for norske Leger Uten Grenser da han i 1996 jobbet i krigsherjede Angola. Gjennom 25 år som frilanslege har han jobbet i kommuner over hele landet, hatt titusener av konsultasjoner og fått et unikt bilde av sykdommene som plager oss. Han har erfart at årsaken oftest finnes i en livsstil som stresser kroppen vår. Dét vil han gjøre noe med.

Færø er opptatt av hvordan vi kan få mest mulig ut av livet. I boken Pulskuren forteller han trinn for trinn hvordan vi kan bli bedre kjent med vår egen kropp og få bedre kontroll på stressbalansen og det autonome nervesystemet. Boken er blitt en supersuksess, den tredje mest solgte sakprosaboken i 2023, og vant prisen for lesernes favorittbok uavhengig av sjanger. Den er solgt til 10 land på 8 språk.

Dr. Torkil har selv fått et nytt liv ved å foreta flere smarte livsstilsendringer. Hans håp er at alle som ønsker bedre helse og mer energi til å leve livet fullt ut, får nytte av tiltakene han selv har så stor glede av. Han har dessuten et stort ønske for helsevesenet: At det i mye større grad jobber forebyggende og gir hjelp til selvhjelp enn tilfellet er i dag.

Velkommen skal du være!
Hilsen Dr. Torkil

Sted: Zoom. Du får tilsendt link på epost ved påmelding.
Har du ikke fått tilsendt epost med lenke til workshopen etter at du har betalt, så sjekk i folderen for spam og uønsket epost.

OBS! Du må være logget inn for å kunne kjøpe medlemsbilletter

Det lønner seg å bli medlem om du vil delta på våre workshops. Finn ut mere her: Trykk her

Billetter

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking «Get Tickets» will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Billetter er ikke lengre tilgjengelig