Helt krise

Spørsmål: Hjelp. Alle målingene mine er heilt krise. Hvor starter jeg? Jeg har lest boken din, men søvnen min blir ikke noe bedre av noen av tiltakene. Målingene mine var helt ok frem til jeg gikk en tur på 15 minutt i oppoverbakke. Etter det har alt dalt.

Svar: Ja, her ser det ut som du har et nervesystem som mange andre som kontakter meg. Når det er såpass mye stress som dette er første bud å innse og akseptere situasjonen som den er, og forstå at en slik floke sannsynligvis vil ta en god stund å få kontroll over. Det er nivået på stresset i løpet av dagen som gjør det så vanskelig for kroppen å sove effektivt. Andre bud er å smøre seg med tålmodighet, i hvert fall om du ikke har en åpenbar stressor som lett kan kuttes. For eksempel snus, alkohol eller overtrening som raskt kan endre slike kurver. I ditt tilfelle høres det ut som det er en lengre vei å gå. En frustrasjon over situasjonen vil bare vanskeliggjøre prosessen. Faktisk er mitt inntrykk at de som sliter med slike stressnivåer også har en intensitet i frustrasjonsnivået sitt som er høyere enn andres. Sett deg dermed langsiktige mål og jobb med en ting av gangen. Identifiser når du sover godt og har roligere dager og forsøk å utforske hva som har vært årsaken. Nå holder vi på å lage Pulskuren helsedagbok som skal hjelpe til i denne prosessen. Det er en egen gruppe for de som vil være med i en testgruppe for dette. Bli gjerne med her: https://pulskuren.no/groups/pulskuren-helsedagbok-testgruppe/

Jeg trenger selvfølgelig mer informasjon om hverdagen din for å gi mer presise råd, men om du legger ut kurver og forteller om dagen din vil du få svar både av meg og de andre kloke hodene på nettstedet her.

Hjertelig hilsen Dr. Torkil

Kommentarer