Hvilken pulsklokke bør jeg kjøpe?

Først av alt vil jeg si at grunnen til at jeg foretrekker Garmins klokker er at de har det beste systemet for å visualisere tilstanden i det autonome nervesystemet. Kurvene over bodybatteryutviklingen gjennom dagen gjør det mulig å identifisere hvordan en viss aktivitet påvirker stressnivået. Garminklokkenes algoritmer er hentet fra Firstbeat og jeg har selv brukt deres brystfestede måler og sett at resultatene fra klokkene er gode nok til å danne seg et godt bilde av vår fysiologiske tilstand.

Når det gjelder hvilken klokke du bør kjøpe er det tre hovedfaktorer:

1) Din økonomi

2) Utseende på klokken

3) Om du trener og ønsker optimale tall og batteritid.

Alle klokkene du finner på Garmin.no har det aller viktigste, nemlig Body Batterysystemet. Om du har lite penger kan du gjerne kjøpe en av de billigste, eller til og med søke opp en brukt på finn.no. Og dersom du kjøper en billig klokke og finner ut at du vil oppgradere kan du selge den du kjøpte på finn.no og dermed tape lite på det.

Selv de billigste Vivosmart 5 klokkene er gode, og de kan du jo også bruke i kombinasjon med andre klokker dersom du feks ikke vil droppe din Apple Watch uten at det ser ut som en raring som går med to klokker!

Fra Vivosmart og oppover i prisklassene er det et mylder av klokker. Jeg har ikke prøvd så mange av dem. Her linker jeg heller til hva Torbjørn Høstmark Borge har testet seg fram til: https://pulssonen.no/artikler/pulsklokke-budsjett-test/

I toppklassene er det også flere valgmuligheter utover Fenix 7. Selv har jeg Fenix 7x, som jeg er superfornøyd med. Batteritid opp mot en måned (om du dropper O2 målingene som du kanskje ikke trenger) Med disse klokken får du Pulsvariasjon, vurdering av treningsevne og gode helhetsvurderinger av en treningsøkt. Dersom du har god økonomi ville jeg gått rett på dette segmentet. Her er Torbjørns tester av toppsegmentet: https://pulssonen.no/artikler/pulsklokker-best-test/

Jeg håper dette var nyttig! Det viktigste med klokkene er kanskje at du stiller dem inn slik at du får opp verdiene av BodyBattery og stress med et tastetrykk. Dermed kan du lett se hvor stresset du er i øyeblikket og hvor mye kroppsressurser du har igjen. Dette er jo selvfølgelig ikke noe nøyaktig pekepinn på hvor mye ressurser du har. “Reservetanken” vår er stor! Men jeg opplever at det er en svært god veileder for å porsjonere kreftene både på dagsbasis og ukesbasis.

Tips! Når du ser på Bodybattery/stresskurven i Garmin Connect appen er det lurt å legge telefonen horisontalt og få hele kurven i større format. Da kan du også zoome deg inn på vanlig måte og studere kurvene bedre. Det er skjermbilde av disse kurvene som er så fine å dele her på Pulskuren.no slik at det er lett å diskutere funnene våre.

Lykke til med valget!

Kommentarer

 1. Hei! Jeg ser etter den beste pulsklokka for meg. Ønsker funksjoner som kan veilede i fht div helseutfordringer, bla knyttet til energi.
  Jeg synes Garmin Venu 2 Plus ser ut som et bra valg. Men leser at de dyrere modellene (feks Fenix 7S) har mer avanserte program ifht trening og restitusjon. Er dette noe jeg vil ha nytte av – med tanke på “basic” helse? Eller er de ekstra funksjonene unødvendig når jeg i øyeblikket har fokus på rolig yoga, pust og gå-tur. Tar gjerne imot innspill! Boka er på vei, og jeg gleder meg 🙂

  1. Hei!
   Har du fått noe svar på spørsmålet ditt? Lurer på det samme og om man bør ha GRV måling på klokka, det er det vel ikke på venu2? Har kjøpt venu2 men usikker på om den er rett klokke.????????
   Nanette

 2. Jeg skal kjøpe meg en Garmin-klokke og blir mer og mer overveldet over utvalget jo mer jeg leser. Hvilken klokke skal jeg velge?
  Jeg er 61år, har ME, jobber 50%, går turer og trener rolig styrketrening. Har tynne håndledd. Er ute etter bedre energibalanse i livet.
  Venu 3s? Vivoactive 5? ????

 3. Interessant og spennende utvikling også på pulsklokker, og for å få litt rede på hvor Apple befinner seg i landskapet framover spurte jeg KI, ved ChatGPT og fikk følgende info om den kommende klokka til Apple, antakelig første halvdel av september:

  « Den kommende Apple Watch 10, som også kan bli kalt Apple Watch X, er ventet å ha flere nye funksjoner og designendringer. Ifølge rapporter fra pålitelige kilder som Mark Gurman og Ming-Chi Kuo, vil klokken muligens få et slankere design og en ny magnetisk båndfestemekanisme, noe som kan frigjøre plass til en større batteri [oai_citation:1,Apple Watch 10: what we want to see, and all the leaks so far | TechRadar](https://www.techradar.com/health-fitness/smartwatches/apple-watch-10) [oai_citation:2,Apple Watch X: All the Rumors So Far – MacRumors](https://www.macrumors.com/guide/apple-watch-x/).

  Det er også spekulasjoner om at Apple Watch 10 vil inkludere helsefunksjoner som hypertensjon- og søvnapnédeteksjon. Blodtrykksmålingen vil være grunnleggende og mest sannsynlig gi varsler om høyt blodtrykk uten å diagnostisere tilstanden. Søvnapnédeteksjon vil bruke søvn- og pustemønstre for å identifisere potensielle problemer [oai_citation:3,Apple Watch X: All the Rumors So Far – MacRumors](https://www.macrumors.com/guide/apple-watch-x/) [oai_citation:4,The Apple Watch 10 could get two big health-tracking upgrades | TechRadar](https://www.techradar.com/health-fitness/smartwatches/the-apple-watch-10-could-get-two-big-health-tracking-upgrades).

  Selv om det var tidligere rykter om at Apple Watch 10 kunne få en microLED-skjerm, har ny informasjon indikert at denne teknologien ikke vil være klar for lansering i år på grunn av høye produksjonskostnader [oai_citation:5,Apple Watch 10: what we want to see, and all the leaks so far | TechRadar](https://www.techradar.com/health-fitness/smartwatches/apple-watch-10) [oai_citation:6,Apple Watch Series 10 preview: everything we know so far](https://www.stuff.tv/features/apple-watch-series-10-preview-everything-we-know-so-far/).

  Til tross for noen skuffelser, som fravær av blodglukosemåling som fortsatt er under utvikling, kan vi forvente at Apple Watch 10 vil tilby betydelige forbedringer i batterilevetid og generell ytelse [oai_citation:7,Apple Watch 10: what we want to see, and all the leaks so far | TechRadar](https://www.techradar.com/health-fitness/smartwatches/apple-watch-10) [oai_citation:8,The Apple Watch 10 could get two big health-tracking upgrades | TechRadar](https://www.techradar.com/health-fitness/smartwatches/the-apple-watch-10-could-get-two-big-health-tracking-upgrades).

  Forvent å få mer detaljer under WWDC 2024, hvor Apple sannsynligvis vil avdekke flere funksjoner og designspesifikasjoner for den nye klokken [oai_citation:9,Apple Watch 10: what we want to see, and all the leaks so far | TechRadar](https://www.techradar.com/health-fitness/smartwatches/apple-watch-10).»