HRV måling hele døgnet?

Spørsmål: Hvorfor vises ikke hele døgnets måling av HRV i app? Kun nattlig tidslinje. Jeg har en Forerunner 265s klokke.

Svar: Ingen av de måleinstrumentene jeg kjenner til gir deg HRV måling i løpet av dagen. Men de bruker alle HRV som den viktigste ingrediensen i stresstallene sine. Og de fleste målerne gir deg HRV tallet gjennom natten. Årsaken er nok at det er for mange variabler med bevegelse osv i løpet av dagen, slik at et HRV tall fra dagtid ikke gir tilsvarende nyttig informasjon. I stedet for å bruke HRV har Firstbeat https://www.firstbeat.com/en/ laget Garmins beregninger som gir oss stressnivået, som igjen gir grunnlag for body battery – og som vil være et bedre utgangspunkt.

Hilsen Dr. Torkil

Kommentarer

      1. Ok, kanskje jeg ikke forsto svaret ditt som du skrev over her. Jeg sjekket linken du la ut. Jeg lurer egentlig på hva som er bra HRV på meg som er 61 år. Jeg har akkurat fått klokke og de siste 14 dagene som jeg har målt, er den på 33. Så er det bra eller mindre bra?